Hogyan érdemes terveznünk a költségekkel az alapozás során?

A talajcsavaros alapozásnak az egyik közvetett előnye, hogy nincsenek rejtett költségek, hiszen pontosan kiszámítható, hogy milyen típusú és mennyiségű csavarokra van szükség az adott munkához. Így természetesen a tervezés is sokkal egyszerűbb, ami egyben azt is jelenti, hogy 100%-os anyagfelhasználás mellett nem keletkezik építési hulladék. Ez nem csupán költséghatékony, de a környezetet sem terheli meg feleslegesen.

A talajcsavarok ára és minősége

A talajcsavarok minősége

Az árnál még fontosabb a minőség. Egy építkezés során a rutinosabbak már tudják, hogy hosszú távon nem a piacon lévő legolcsóbb építőanyagok megvásárlásával járnak jól. Így van ez a talajcsavarok esetében is. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne kereshetnénk az okos megoldásokat, sőt!

Akkor kötünk előnyös üzletet, ha a költségeket úgy faragjuk le, hogy közben a minőségből nem engedünk, ehhez pedig semmi másra nincs szükség, mint a megfelelő forgalmazó cég kiválasztására, akinek kellő tapasztalata és referenciája van a piacon, továbbá ellenőrizhető hátterű gyártó cégtől szerzi be a kínált termékeit, amelyek rendelkeznek a minőség biztosítását szolgáló dokumentumokkal, jelölésekkel.

Szakkivitelezőként azt is szükségesnek látjuk kiemelni, hogy az építési termék építménybe történő betervezésének és beépítésének, ennek során a teljesítmény igazolásának részletes szabályairól szóló 275/2013. (VII.16.) számú Kormányrendelet értelmében építkezések során csak olyan építési terméket lehet beépíteni, amely rendelkezik teljesítménynyilatkozattal.

A talajcsavarok minőségét és ár-érték arányát könnyen ellenőrizhetjük, ha felteszünk 3 egyszerű kérdést:

 • Mi garantálja a talajcsavarok tartósságát, a korrózió elleni védelmet?

 • Rendelkezik-e a talajcsavar CE jelöléssel, illetve gyártói teljesítménynyilatkozattal?

 • Milyen garancia vonatkozik az adott cég által forgalmazott talajcsavarokra?

A BAYO.S vállalat által gyártott talajcsavarok Európában készülnek. Talajcsavarjaink gyártói teljesítménynyilatkozattal (DoP) rendelkező, tűzihorganyzott termékek, amelyek rendkívül ellenállóak a korrózióval szemben, így a hosszútávú élettartam és újra felhasználhatóság garantált.

A talajcsavarok az EU-s előírásoknak megfelelő gyártási folyamat során kerülnek legyártásra, ezért a talajcsavarok minőségi tanúsítvánnyal és CE jelöléssel rendelkeznek, továbbá megfelelnek a DIN EN ISO 1461 minősítésnek.

Árulkodó jel lehet két látszólag egyforma, azonos hosszúságú talajcsavar esetében, ha az egyik súlya lényegesen alacsonyabb, mint a másiké: ez egyértelműen az anyaghasználatra utal.

A talajcsavarok árai

Azok számára, akik már tudják, milyen csavarokat szeretnének és azoknak, akik csak tájékozódnak és próbálják nagyjából felmérni a talajcsavaros alapozás anyagköltségét, a nemrég elkészült webshopunkat ajánljuk. Itt a HOBBY talajcsavarok árai mellett hasznos útmutatót is kínálunk az érdeklődők számára a HOBBY talajcsavarok lehajtásáról, amelyek házkörüli munkákhoz, kisebb projektekhez nyújtanak tökéletes alapozási alternatívát.

A talajcsavarok árairól érdemes egyéni ajánlat keretein belül is tájékozódnunk, hogy a lehető legpontosabb képet kapjuk a költségekről. Cégünk például nem csupán értékesítéssel és kivitelezéssel foglalkozik, hanem igény esetén az elképzelések szakmai tervezésében is partnerek vagyunk, építőmérnök statikusunk segítségével a megfelelő tervezéshez és engedélyezéshez az alapozási terv elkészítését is vállaljuk.

Szakmai tanácsokkal és ötleteinkkel segítjük ügyfeleinket a céljaik megvalósításában.

Amit cégünk szakkivitelezőként nyújtani tud:

 • Talajcsavaros alapok statikai tervezése

 • Talajcsavarok próbaterhelése és statikai kiértékelése

 • Engedélyköteles építmények alapozási tervének elkészítése

 • Talajcsavaros alapok teljeskörű kivitelezése

 • Talajcsavarok kis- és nagykereskedelme

 • Kivitelezői szakmai tanácsadás

Figyelem! Nem érdemes várni az ajánlatkéréssel, mert az árak folyamatos emelkedése a talajcsavarokat is érinti. Minden ajánlatot az adott napon leadott megkereséskor érvényben lévő árak alapján állítunk össze, így nem kell attól tartani, hogy esetleg elnyújtjuk az ajánlatkérés idejét.

Kérjen tőlünk ajánlatot! »

A talajcsavaros alapozás pénzügyileg okos döntés

A talajcsavaros alapozás tapasztalataink szerint mindazoknak egy kiváló alternatíva a betonos alap kiváltására, akik hosszú távra terveznek és szeretik a minőséget, valamint fontos nekik a környezetvédelem.

Miért okos döntés tehát a talajcsavar?

 • Kevesebb humán erőforrást igényel

 • Nincs szükség jelentős földmunkára, így a kitermelt földet elszállítani sem kell, nem sérül a környezetünk

 • Egyszerre meg lehet rendelni a talajcsavarokat, pontosan kiszámítható a költés, nem kell tartanunk utánrendelésnél a megemelkedett áraktól

 • Nem kell hónapokat várni a kivitelezésre, egy ház alapja 1 nap alatt elkészíthető és azonnal terhelhető, nincs kötési idő

 • A talajcsavarok bármikor kihajthatók és újra felhasználhatók más helyen, ezért azon túl, hogy környezettudatos, tökéletes megoldás ideiglenes építmények alapozásához

Ha érdekli, hogyan tud spórolni az állam által biztosított támogatásokkal, olvassa el korábbi cikkünket »