Alapozás beton nélkül

PROFI talajcsavarok

Felhasználási lehetőségek

A PROFI és SEMI szériába tartozó talajcsavarok már nagyobb, főként ipari kivitelezésekhez alkalmazható technológiai megoldás a beton alapok kiváltására. Ezen szegmensbe tartozó kivitelezés esetén egyes esetekben a munkafolyamat részét kell képezze statikai tervezés, talajmechanikai vizsgálat, valamint a talajcsavarok teherbírási próbája.

Felhasználási területek különösen

  • Könnyűszerkezetes készházak, modulházak, faházak, apartmanok

  • Ideiglenes szerkezetek, felvonulási épületek és fesztiválok felépítményei

  • Konténerek, konténerházak, pavilon épületek, csarnokok

  • Utcai bútorok, játszótéri elemek, parkok és egyéb köztéri felépítmények

  • Stégek, hidak, sétányok, vizi és vizparti épületek

  • Teraszok, előtetők, színpadok, kocsibeállók, Carportok

  • Naperőművek, földre telepített napelemes rendszerek tartószerkezetei

  • Kocsibeállók, könnyűszerkezetes és lemezgarázsok

  • Jelzőtáblák, tájékoztató- és reklámtáblák, kandeláberek, lámpaoszlopok

  • Erdei építmények, vadász lesek, kilátók, tornyok

Ipari alapozási munkák beton nélkül gyorsan és egyszerűen

A PROFI szériába tartozó toldható talajcsavarok olyan kivitelezéseknél nyújtanak tökéletes megoldást, ahol a FIX talajcsavarok hossza nem elegendő, különösen lejtős terepen. Az akár több méter hosszúságig is toldható talajcsavarok segítségével a szélsőséges körülmények is áthidalhatók, a csavarfejek széles választéka pedig bármely igényhez megfelelően nyújt megoldást. A talajcsavarok gyors, pontos és rendkívül stabil alapot biztosítanak ipari kivitelezésekhez is. Egy lakóház alapja akár néhány óra alatt elkészül és azonnal terhelhető, nincs kötési idő, a kivitelezést nem befolyásolja az időjárás.

Épületek

Csarnokok

Felvonulási épületek

Kocsibeállók

Utcai bútorok

Ipari kerítések

Ipari toldható és fix talajcsavarok

TOLDHATÓ csavarok

A toldható talajcsavarok a lejtős illetve gyengébb talajminőség esetén nyújtanak tökéletes megoldást az alapozási kivitelezésre. Telepítés után azonnal teerhelhetőek. Teherbírásuk talajminőség függvényében 1-4 tonna, méretük a 4 méter hosszúságot is meghaladhatja.

FIX csavarok

A FIX talajcsavarok segítségével gyorsan és egyszerűen készíthetjük el a készházak és egyéb könnyűszerkezetes épületekhez szükséges alapokat, telepítés után azonnal teerhelhetőek. Teherbírásuk talajminőség függvényében 1-4 tonna.

Ipari talajcsavarok telepítése

Gépi erővel történő lehajtás

Az ipari talajcsavarok telepítése csavarozó géppel történik. Használatuk környezetbarát, azonnal használatra kész alapozást tesz lehetővé különösebb talajmunka nélkül. Egy 80-100m2 alapterületű épület alapozása körülbelül 50db talajcsavarral számolva 5-10 órát vesz igénybe. A telepítés sebessége a helyszíni adottságoktól, terepviszonyoktól és a talajminőségtől függ. Nehéz terepviszonyok mint az aszfalt, vagy sziklás kemény talaj esetén szükséges lehet HDT előfúró használata is a telepítés során.

A behajtás során a talajcsavar a körülötte lévő földet tömöríti, ezáltal magas stabilitást eredményez. A munka elkészültével a talajcsavaros alap azonnal terhelhető.

Ipari talajcsavarok tűrési tesztelése

Gépi erővel történő strukturális elemzés

A strukturális elemzés eredménye a húzási és terhelési teszt eredményeitől függ. Az eredményeket az EUROCODE 7 módszertan alapján értékelik. Az épületek és házalapok esetében a talajcsavarok telepítésekor terhelési teszteket készítünk. A talajcsavarok teherbírását a BAYO.S tesztelő berendezéssel teszteljük, amelyet a TÜV tanúsított. Mind függőleges mind pedig vízszintes terhelési tesztet készítünk az alapozás minőségének megállapítása érdekében. A módszertan az EUROCODE 7 EN 1997-1 szabványon alapszik. A kiértékelt eredményeket dokumentálva, beleértve a mérési adatokat és a teljes terhelési teszt eredményeket átadjuk az ügyfélnek az építési engedély illetve a használatbavételi engedély megszerzéséhez.

A PROFI szériába tartozó talajcsavarok telepítése gépi (elektromos, vagy hidraulikus) eszközzel történik.

További kérdés esetén, illetve árajánlat kérés céljából forduljon hozzánk bizalommal az elérhetőségeinken.