PROFI talajcsavarok

Fenntartható és környezettudatos alapozás

Szolgáltatásaink

 • Talajcsavaros alapok statikai tervezése

 • Talajcsavarok próbaterhelése és statikai kiértékelése

 • Engedélyköteles építmények alapozási tervének elkészítése

 • Talajcsavaros alapok teljeskörű kivitelezése

 • Talajcsavarok kis- és nagykereskedelme

 • Kivitelezői szakmai tanácsadás

Felhasználási lehetőségek

A PROFI és SEMI szériába tartozó talajcsavarok már nagyobb, főként ipari kivitelezésekhez alkalmazható technológiai megoldást biztosítanak a beton alapok kiváltására. Ezen szegmensbe tartozó kivitelezés esetén egyes esetekben a munkafolyamat részét kell képezze statikai tervezés, talajmechanikai vizsgálat, valamint a talajcsavarok teherbírási próbája.

Felhasználási területek

 • Könnyűszerkezetes készházak, modulházak, faházak, apartmanok

 • Ideiglenes szerkezetek, felvonulási épületek és fesztiválok felépítményei

 • Konténerek, konténerházak, pavilon épületek, csarnokok

 • Utcai bútorok, játszótéri elemek, parkok és egyéb köztéri felépítmények

 • Stégek, hidak, sétányok, vízi és vízparti épületek

 • Teraszok, előtetők, színpadok, kocsibeállók, Carportok

 • Naperőművek, földre telepített napelemes rendszerek tartószerkezetei

 • Kocsibeállók, könnyűszerkezetes és lemezgarázsok

 • Jelzőtáblák, tájékoztató- és reklámtáblák, kandeláberek, lámpaoszlopok

 • Erdei építmények, vadász lesek, kilátók, tornyok

Professzionális alapozási munkák beton nélkül gyorsan és egyszerűen

A PROFI szériába tartozó toldható talajcsavarok olyan kivitelezéseknél nyújtanak tökéletes megoldást, ahol a FIX talajcsavarok hossza nem elegendő, különösen lejtős terepen. Az akár több méter hosszúságig is toldható talajcsavarok segítségével a szélsőséges körülmények is áthidalhatók. A talajcsavarok gyors, pontos és rendkívül stabil alapot biztosítanak ipari kivitelezésekhez is. Egy lakóház alapja akár néhány óra alatt elkészül és azonnal terhelhető, nincs kötési idő, a kivitelezést nem befolyásolja az időjárás.

Épületek

Csarnokok

Konténer-épületek

Kocsibeállók

Utcai bútorok

Ipari kerítések

PROFI toldható és fix talajcsavarok

TOLDHATÓ csavarok

A Toldható talajcsavarok a lejtős illetve gyengébb talajminőség esetén nyújtanak tökéletes megoldást az alapozáshoz. Az alap a telepítés után azonnal terhelhető. Teherbírásuk talajminőség függvényében 1-7 tonna, méretük a 4 méter hosszúságot is meghaladhatja.

FIX csavarok

A FIX talajcsavarok segítségével gyorsan és egyszerűen készíthetjük el a készházakhoz és egyéb könnyűszerkezetes épületekhez szükséges alapokat. Az alap a telepítés után azonnal terhelhető. A PROFI szériába tartozó talajcsavarok teherbírása talajminőség függvényében 1-7 tonna.

PROFI talajcsavarok telepítése

Gépi erővel történő lehajtás

Az ipari talajcsavarok telepítése csavarozó géppel történik. Használatuk környezetbarát, azonnal terhelhető alapozást tesz lehetővé különösebb földmunkák nélkül. Egy 80-100m2 alapterületű épület alapozása akár 1 nap alatt kivitelezhető. A telepítés sebessége a helyszíni adottságoktól, terepviszonyoktól és a talajminőségtől függ. Nehéz terepviszonyok mint az aszfalt, vagy sziklás kemény talaj esetén szükséges lehet HDT előfúró használata is a telepítés során.

A behajtás során a talajcsavar a körülötte lévő földet tömöríti, ezáltal magas stabilitást eredményez. A munka elkészültével a talajcsavaros alap azonnal terhelhető.

Talajmechanikai vizsgálat és a talajcsavarok teherbírási próbája

Lakóépületek, készházak, modulházak, könnyűszerkezetes házak, illetve más ipari kategóriába sorolható építmények alapozását megelőzően szükséges a telepítés helyszínén talajmechanikai vizsgálatot végezni, amelynek eredménye jelentősen meghatározza a statikai tervezést, így a talajcsavaros alapot érintően készített alapozási tervet is.

A talajmechanikai vizsgálaton túl szükséges lehet a tervezett talajcsavarokra vonatkozóan teherbírási próbát végezni a helyszínen. A teherbírási próba során kapott eredményeket az EUROCODE 7 módszertan alapján statikus értékeli és erről jegyzőkönyvet készít, amely tartalmazza azt, hogy a tervezett talajcsavar a statikai számítások során meghatározott terhelésnek megfelel, vagy nagyobb, illetve több talajcsavar használata indokolt.

A kiértékelt eredményeket dokumentálva – beleértve a mérési adatokat és a statikus értékelését tartalmazó jegyzőkönyvet – átadjuk a megbízónak az építési engedélyezési dokumentáció részét képező tervdokumentációk, így különösen az alapozási terv elkészítéséhez.

A PROFI szériába tartozó talajcsavarok telepítése gépi (elektromos, vagy hidraulikus) eszközzel történik.

További kérdés esetén, illetve árajánlat kérés céljából forduljon hozzánk bizalommal az elérhetőségeinken.