Egy korábbi, ház körüli munkánkat szeretnénk bemutatni, melyből mások is bátran inspirálódhatnak. Esetünkben egy meglévő kerti játszótér alapozása, talajhoz történő rögzítése volt a cél,  talajcsavarok felhasználásával. A BAYO.S talajcsavarok pedig több mint alkalmasak a gyors, könnyű és stabil alapozási munkára, így nem is volt kérdés, hogy tudunk segíteni.

Hogyan alapozzunk kerti játszóteret?

Ügyfelünk számára két fontos szempont volt, amit figyelembe kellett venni:

  1. Minél előbb biztonságosan használható legyen gyermeke számára a kerti játék
  2. Az alapozást az udvar felásása nélkül, gyorsan megoldani és elkerülni a betonkeveréssel járó felfordulást

Természetesen a kerti játszótér alapozása talajcsavarokkal nemcsak biztonságos, de megspórolható a betonozással járó idő és a többi kellemetlenség.

A játszótér az alábbi paraméterekkel rendelkezett az alapozáskor:

  • egy játéktoronyból és egy hozzá kapcsolódó hintaállványból állt,
  • a lábait 4 db 90×90 mm-es, valamint 2 db 70×90 mm-es gyalult oszlop képezte.

Milyen talajcsavarokat használtunk a kerti játszótér alapozásához?

A terület a Balaton környékén helyezkedett el, annak pedig talaja löszös, homokos volt.

Tekintettel a közepesen kemény talajra, figyelembe véve a szerkezet súlyát és a játék használat közbeni igénybevételét, az ügyfél részére az általunk forgalmazott csavarok közül az alábbi HOBBY szériás talajcsavarokat javasoltuk:

  • a toronyhoz 700 mm hosszú, 90 mm-es U fejű fix talajcsavart,

  • a hintaállvány lábaihoz pedig 600 mm hosszú toldható talajcsavart,

  • és 70 mm-es U fejű toldatot javasoltunk, amely megfelelt az ügyfél igényeinek is.

kerti játszótér talajcsavaros alapozása

A telepítéshez biztosítottuk a bérelhető talajcsavar lehajtó eszközünket is, amelyet az alábbi linken talál.

Hogyan zajlott a talajcsavarok telepítése?

  1. A kerti játszótér a rendeltetési helyén már össze volt szerelve és fel volt állítva, így a lábakat képező oszlopok helyét megjelöltük, illetve meghatároztuk a hintaállvány lábainak talajjal bezárt szögét.
  2. A kézi lehajtó eszközzel először a torony lábaihoz a 4 db fix talajcsavart, majd a hintaállvány ferde lábaihoz előfúrást követően a toldható csavartestek kerültek lehajtásra. Az így lehajtott toldható talajcsavar testhez önmetsző csavarokkal rögzítettük a 70 mm-es U talajcsavar fejet.
  3. Ezt követően a kerti játékot a talajcsavarokra helyeztük, majd az U fejeken erre a célra kialakított furatokon keresztül, facsavarokkal rögzítettük a szerkezetet.
kerti játszótér alapozása talajcsavarokkal
gyors alapozás talajcsavarokkal

Ez a 3 egyszerű lépés, vagyis a talajcsavarok kézi telepítése és a kerti játék rögzítése körülbelül 45 percet vett igénybe.

A lehajtó bérléssel és a BAYO.S magas minőségű talajcsavarok megvásárlásával a legjobb kombinációt választja, hogy időtálló terméket és kedvező árat kapjon. A bérlésről bővebben ezen a linken olvashat.

Rugalmasak vagyunk

Szeretjük, ha ügyfeleink örömmel ajánlanak tovább minket, ezért mindig igyekszünk az igényeikhez alkalmazkodni és az igazolható minőségű termékeink mellé profi szolgáltatást nyújtani.

Ennél a kerti játszótérnél például kollégáink egy balatoni modulház alapozásának előkészületei miatt a környéken jártak, így az ügyfél által megrendelt csavarokat személyesen vittük házhoz és segítettünk is az ügyfélnek a talajcsavarok telepítésében, külön felár nélkül.