Igen, kézi behajtó eszközökkel egyedül is elvégezheti a talajcsavarok lehajtását.

Igen, egy talajcsavar, egy U csavarvég és egy acélrúd (kb. 60 cm) segítségével Ön is elvégezheti csavarozást. Tegye rá az U fejet a csavarra, majd helyezze el a rudat a csavarvégen egymással szemben lévő furatokon keresztül, és fordítsa el a csavart az óramutató járásával megegyező irányba.

A talajcsavar a behajtása során a körülötte lévő földréteget szétfeszíti, ezáltal a talaj tömörebbé válik és rögzíti a csavar pozícióját a földben.

Nem, ez egy száraz építési folyamat, nincs szükség betonra. A talajcsavarok a telepítést követően azonnal terhelhetőek.

Nem, a talajcsavar belső oldala és a kerítésoszlop közötti hézagot, az oszlop függőleges síkjának beállítása után, 2–5 mm-es zúzott kővel lehet kitölteni, vagy a csavar oldalán található meneteken keresztül csavarokkal is rögzíthető, ami stabilizálja az oszlopot a csavarban.

A talajcsavarok menetei megakadályozzák az ellenmozgást, meggátolva azt, hogy a talaj a csavartestet a felszínre mozgassa. A fagyhatár égtájanként és azon belül is talajtípusonként változhat. E tekintetben minden tervezett épületet, szerkezetet és építési módot egyedileg kell vizsgálni.

A talajcsavarokon 70 mikron (µm) vastag cinkréteg van.

A teherbírás a talajcsavar típusától és a talajtípustól függ, amely 200-7000 kg is lehet csavaronként.

Igen, lehetséges. Az építmény vízszintes alap vázszerkezetét (fogadószintjét) alátámasztja a talajcsavarra helyezett vastag falú acélcsővel, faoszloppal, fagerendával, vagy a terep egyenetlenségeinek kiküszöbölésére használhat eltérő hosszúságú vagy toldható talajcsavarokat.

Igen, a minimális távolság 40 cm a faltól, azonban 60 cm távolságot javaslunk.

Nedves, lápos talajon nem javasoljuk a talajcsavarok használatát. Ilyen típusú területeken nem fognak megfelelő alátámasztást biztosítani. A mocsár tekintetében annak fenékmedréhez, a tömör agyagos réteghez kellene behajtani a csavarokat. Hulladéklerakó esetén fel kell mérni, hogy a hulladéklerakó mióta létezik. Ha ez több mint 10 év, vagy kellően tömör, akkor nem okozhat problémát a talajcsavarok használata. Ilyen esetben javasoljunk talajmechanikai vizsgálat, vagy a tervezett talajcsavar teherbírási próbájának elvégzését az adott helyszínen. Teherbírási próba, vagy talajmechanikai vizsgálat elvégzése céljából vegye fel velünk a kapcsolatot.